Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмРастящата потребителска предпазливост в Китай доведе до още

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмРастящата потребителска предпазливост в Китай доведе до още
Коментари Харесай

Западните марки губят почва за сметка на по-евтините опции и в самия Китай

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Растящата потребителска нерешителност в Китай докара до още едно тримесечие на бавни доходи за някои от водещите интернационалните марки, само че и турборастеж за локалните им съперници.

Ден откакто L’Oreal регистрира разочароващи тримесечни продажби, които загатват, че Китай е съществена котва за представянето, основаната в Ханджоу Proya Cosmetics записа 21% скок на продажбите и облагата за трите месеца до края на септември.

Представянето на китайската компания демонстрира, че релативно наличните ѝ артикули и фокусиран онлайн маркетинг работят на пазар, на който премиум марките регистрират понижени продажби. Сравнимите продажби на L’Oreal в Северна Азия, където влиза и Китай, са намалели с 6,5% през тримесечието, като съгласно основния изпълнителен шеф Никола Йеронимус причина за това е и потребителския скептицизъм.

Трайното намаляване не е лимитирано единствено до производителите на козметика. Гигантът в първокласния бранш LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton също заяви за най-лошото си тримесечие от пандемията насам, а Starbucks продължава да губи пазарен дял за сметка на локални съперници като Luckin Coffee и Cotti Coffee, които оферират чаша американо и за по 1,4 $.

Растежът на годишна основа на продажбите на обособени международни и китайски марки. Графика: Bloomberg LP 

Дори и обичайни любимци като Nike и Uniqlo следят спад на продажбите на фона на обръщането на потребителите към по-евтини други възможности, или както ги назовават на мандарин – „ пингти “.

„ Местните марки печелят “ конкуренцията, разяснява Ернан Куи, анализатор на Gavekal Dragonomics. „ Потребителите станаха по-чувствителни към цените и търсят по-добра стойност “, добавя тя.

Китайският бюджетен търговец на дребно Miniso Group Holding се чака да регистрира още едно тримесечие на двуцифрен напредък, съгласно оценки на анализатори, интервюирани от Bloomberg. В същото време растежът на приходите на Luckin през третото тримесечие се чака да остане значително същият по отношение на равнището от предходното тримесечие от над 30%.

Продажбите на най-големите китайски платформи за електронна търговия в състава на Alibaba Group Holding също водят пред интернационалните марки. Продуктите на L’Oreal, Estee Lauder, SK-II на Procter & Gamble и Shiseido регистрират 35-50% спад за 12-те месеца до септември, съгласно данни на Hangzhou Zhiyi Tech. В същото време марки като Proya, Kans и Comfy на Giant Biogene Holding оповестяват за над 20% растеж на продажбите през същия интервал.

Влошеното показване на L’Oreal в Китай „ демонстрира затруднено търсене, изключително отвън сезона, и възходяща конкуренция от локални марки “, показват анализатори на Citigroup в записка по-рано през седмицата. Премиум козметичният сегмент на компанията бе обиден най-силно от внимателното харчене.

В друга записка на Citi се показва, че няма усъвършенстване при потреблението на първокласни артикули и по време на локалния празник Златна седмица.

Инфо: investor.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР